Tuesday, August 16, 2011

melayu sinonim

banyak benda yang sinonim dengan orang melayu.dah tu yang negatif pulak tu.macam

"biasalahhh janji melayu.."
"alaa orang melayu meniaga mmg macam tu"
"standart melayu laa "

okay,tu baru sikit.kalau tengok benda-benda sinonim tu,memang ada betul nya. serius.
termasuk la dengki.
orang melayu pun memang sinonim dengan dengki.
dengki sana.dengki sini.kalau tak takde nye,nak santau sane sini kan?

kadang-kadang aku rasa macam aku ni perasan ke ape.
aku fikir penat-penat susah senang member kita ,still kita support.
tapi diorang takkan tak bole bagi benda yang sama? err. mcm benda senang je pun.
kadang-kadang sebab apa kawan kita tak support kita time kita hepi? senang. MUNGKIN diorang jealous.
tapi tak ape. yang penting kita kene cari kawan kita yang still support kita time susah.hard time. :)




2 comments:

- abdul hadi abdul muti - said...

aku kategori yang mana? haha

Ferris [ faris ] said...

kau mesti la spesel2 skett. haha